Sin categoría

La directora de l’orquestra de Mataró, la Clàudia Dubé, serà la primera dona en dirigir la missa de les Santes

By 9 09+00:00 juny 09+00:00 2022No Comments
Aquest article és extret de la revista Capgròs.

La Missa de les Santes recuperarà finalment la seva naturalesa popular, amb un cor obert a la màxima participació, aquest any 2022. L’Administració de les Santes, per mitjà del seu degà el rector de la parròquia Josep Rodríguez ha informat als cantaires per carta, demanant-los la màxima implicació. L’altra novetat és el canvi al capdavant de la interpretació: Clàudia Dubé assumeix el repte i es convertirà en la primera directora de la història.

Després del lliurament de 545 signatures demanant la màxima participació popular en el cor i del suport rebut per part del bisbat i l’Ajuntament, la Missa recuperarà el seu format històric descartant la proposta inicial d’acotar la interpretació a un cor de 40 cantaires seleccionats i una seqüència curta d’assajos. 

Per fer-ho possible, a més, s’ha encomanat la direcció a Clàudia Dubé Oranías, de 29 anys, que farà història convertint-se en la primera dona que assumeix el repte. Fundadora i directora des dels seus inicis, ja fa set anys, de l’Orquestra de Mataró, Dubé actualment és també directora del Cor Madrigalista i de la Coral La Perla  de L’Havana.

Preparació a contrarrellotge: dos assajos setmanals


Aquesta mateixa setmana comencen els assajos, dos dies a la setmana per assegurar que la Missa de Glòria de Mossèn Blanch sigui un èxit el proper 27 de juliol, en el marc de l’Ofici de Festa Major. Els assajos seran els dimarts i dijous de 21h a 23h a Santa Maria, i començaran aquest dijous 9 de juny. “Com sempre, però especialment aquest  any, us demano màxima assistència i puntualitat”, diu Rodríguez al destinataris de la carta. El Rector els demana “entusiasme i seriositat” per assegurar el bon resultat de la interpretació .

En la carta celebra que finalment  la Missa “recuperarà una de les seves  característiques pròpies, el que segurament la singularitza: el cor popular,  voluntari i fidel, que, any rere any (amb l’excepció dels dos darrers, a causa de  la Covid-19), interpreta, al costat de l’orquestra i dels solistes i sota la batuta  del director, la Missa de Glòria de Mossèn Manuel Blanch”.