El passat dissabte, 24 de febrer, va tenir lloc a l’Escola de Música Sincronia, una masterclass de corda a càrrec de Paola Caballero, violinista. L’activitat, oberta a tothom, va ser organitzada per l’Orquestra de Mataró.

Un membre de l’OdeM i participant a la masterclass ens relata l’esdeveniment:

La Masterclass que Paola Caballero, col·laboradora amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i Orquestra del Gran Teatre del Liceu entre d’altres, va dirigir el passat dissabte 24 a l’Escola de Música Sincronia de Mataró, va ser rebuda amb molt d’interès per part dels components de l’OdeM. Vam poder conèixer de primera mà els secrets del funcionament de l’orquestra simfònica.
A través de l’estudi de la Setena Simfonia de Beethoven i d’El Danzón n.2 d’Arturo Marquez, es va profunditzar en els diversos aspectes tècnics de la interpretació d’una peça simfònica.
La classe es va programar dividida en dues parts. La primera va estar dirigida a l’observació de la relació entre violins, primers i segons, i violes. La segona afectaba a la resta de l’orquestra, tractant la interacció entre les diferents seccions de corda i aquestes amb la direcció de la propia orquestra.
La sessió va ser intensa, però la participació activa de les persones assistents va contribuir a fer més distès l’ambient d’estudi.

Crònica de Manuel Parra (24.02.2018)